HİKAYEMİZ



“Habesha Restaurant İstanbul” faaliyetlerine 20 Temmuz 2013 yılında başlamıştır. “Habesha Restaurant İstanbul”un dünyadaki diğer tüm Etiyopya restoranlarından farkı kurucusunun bir Türk oluşudur. Restoranın kurucusu Can Korudağ, insanlığın varoluş noktası Etiyopya topraklarının kültürünü ve yemeklerini anlatmaktan büyük zevk aldığını ve Etiyopya kültürünü tanımayan tüm misafirleri bu heyecanı paylaşmak üzere restoranımıza davet ettiğini belirtiyor.

Restoranımızın şefi Ephy Solomon, Etiyopya’da dünyanın önde gelen otellerinden biri olan Sheraton Addis Ababa’da şeflik yapmış ve deneyimlerini “Habesha Restaurant İstanbul”da sürdürmektedir. Kendisi, Türkiye gibi çok zengin bir mutfağa sahip bir ülkede menü oluşturmanın zor olduğunun fakat Etiyopya’nın eşsiz baharatları ve özel injera ekmeğinin avantajlarıyla mükemmel lezzetler sunduklarının altını çiziyor.

Etiyopya’dan özel olarak temin ettiğimiz injera ve baharatlarla hazırlanmış lezzet şöleni Etiyopyalı profesyonel dansçıların gösterileriyle gecenizi görsel şölene çevirerek sizi Doğu Afrika’dan gelen Etiyopya rüzgarının esintisine bırakacak.

Restoranımızda 11’i Etiyopyalı 15 personelimizle ve fix menünün yanında alakart seçeneğiyle de sizlere hizmet vermekteyiz.

<
Keşfedin

Habesha Ethıopıan Coffee

Habesha Ethiopian Coffee, %100 Arabica kahve çekirdeklerinden üretilmiş organik Etiyopya Kahvesi çeşitleri satan bir kuruluştur. Kahve çekirdeklerimiz Etiyopya’nın çeşitli bölgelerindeki kahve tarlalarından gelmekte ve sizlere sunulmaktadır. Kahvelerimiz sipariş verdiğiniz anda istediğiniz demleme yöntemine uygun biçimde taze olarak öğütülmektedir. Dilerseniz kahvenizi çekirdek olarak da satın alabilirsiniz.

Kahve Satın Al